EN SMAK AV STAVIKA

Vi dyrker på økologisk vis, kortreist og bærekraftig er viktige stikkord for oss. Alt som vokser her, må bokstavelig talt tåle en trøkk. Det sørger naturkreftene for. Samtidig er de med på å gi alt en helt fantastisk smak og holdbarhet. Det sier alle som får servert våre grønnsaker 💚 

Hagen vår har fått navn – Livets Hage. For her rommes alt. Det «stygge» og det vakre. Det skjøre og det kraftfulle. Det store og det bitte lille. Struktur og frihet. Storm og stillhet. Et fargerikt kaos som gir ekstra kraft til alt og alle.

Naturkraften er overveldende til stede. Den lærer oss om aksept og tålmodighet, men også om generøsitet og kjærlighet. Hagen gir både sjelefred og uendelige muligheter til å bruke kroppen. For alt vokser. Hele tiden. Og vi vokser med 🙏

 

KURS OG OPPLEVELSER
Hagen vår fyller oss med næring, og med glede. Vi deler den gjerne med andre også. Du kan bli med på en meditativ vandring i hagen. Der får du møte naturen – og deg selv – på nært hold. Eller kanskje du har lyst til å lære mer om hvordan vi dyrker her ute i havgapet? Vi holder hagekurs på ulike tider av året. Har du lyst til å oppleve hagen, eller være med på et kurs? Send oss en epost til stavika(at)omyoga.no
Du kan bli med på mye spennende her i Stavika. Se her for mer informasjon om kommende kurs og opplevelser.
Har vi overskudd av grønnsaker, selger vi noe av det direkte her hos oss. Da legger vi ut informasjon på Facebooksiden vår.

HAGENS HISTORIE

På det øverste bildet ser du hagen slik den så ut da Eva Julia flyttet hit høsten 2018. På det nederste bildet ser du (litt) av hagen slik den så ut sensommeren 2022. Veien fra det ene bildet til det andre har gått via et uendelig antall trillebårlass med tang, møkk og kompost, store mengder gammel ved og nedfalne greiner, en god del svette og et hav av kjærlighet ❤️  Underveis har vi lært forskjellen på å dyrke på en liten parsellhageflekk i Oslo og å samskape med naturkreftene i Hustadvika. For her skjer alt på naturens premisser. Den er gavmild, men også til tider nådeløs. Sydvesten blåser bær av buskene og salaten fra bedet. Samtidig gir den en enorm livskraft og vitalitet – og en helt unik smak – til alt det som trives under slike forhold. Og det er mye, mye mer enn vi trodde på forhånd! Alt fra våryr asparges til vintervakker grønnkål dyrkes fram her. Hittil har vi skapt mer enn 40 bed etter no-dig og hugelbed metoden, og flere skal det bli. Vi gleder oss til alt som skal vokse fram her i årene som kommer!